ساخت مخزن

ساخت مخزن

چگونگی ساخت مخزن به عوامل مختلفی از جمله نوع مخزن ، متریال مورد استفاده و کاربرد آن و موارد دیگر بستگی دارد. برای مثال در نوع مخازن تحت فشار، عواملی چون فشار، درجه حرارت ، نوع فولاد ، امکانات کارگاهی ، تاثیر عوامل جوی و .. در نحوه ی ساخت مخزن تأثیر گذار است.

شرکت اعتماد سازان دلا با سابقه ی طولانی و نیرو های متخصص در زمینه ی ساخت مخازن ، آماده ی همکاری با شما عزیزان است.

تعریف مخزن و کاربرد ساخت مخزن

  • مخزن یا tank به محفظه‌ای گفته می شود که جهت نگه ‌داری و ذخیره کردن مواد مختلفی مانند آب، مواد نفتی، بنزین، مواد غذایی با حجم های متفاوت و با قابلیت های مختلفی ساخته می شوند.
  • کاربرد مخزن ها با یکدیگر متفاوت بوده و از آن ها در صنایع پتروشیمی، نفت ، گاز، مواد غذایی و غیره استفده می شود. ولی به طور عام بیشترین استفاده مخازن در ذخیره ی آب است.

کاربرد مخازن چیست؟

کاربرد مخازن با توجه به جنس ، ساختار و ویژگی های دیگر ان ها تعیین می شود. مخازن از جنس فولاد ضد زنگ یا استنلس جهت نگهداری شیر و لبنیات استفاده می شوند.

  • مخزن های چند لایه و تک لایه ی پلی اتیلن برای نگهداری آب و انواع مایعات اسیدی و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.
  • مخزن های فلزی نگهدارنده ی نفت، گازوئیل و بنزین.
  • مخزن های نگه دارنده ی مواد شوینده .
  • مخزن های تک لایه یا چند لایه گالوانیزه یا پلی اتیلن و یا کامپوزیت برای ذخیره ی آب آشامیدنی.
  • مخازن حفاظ دار پلی اتیلن برای نگهداری مایعات بهداشتی، اآبگرمكن های زمینی، دیواری و یا ایستاده برقی و گازی
  • مخزن های چند لایه از جنس پلی اتیلن و برای نگهداری کود مایع

و بسیاری از کاربردهای دیگر که ساخت مخازن را به یکی از مهم ترین و کاربردی ترین تولیدات در عرصه ی صنعت تبدیل کرده است.

 جوشکاری مخازن

از آنجا که مخازن دارای ضخامت و جنس های متعددی هستند ، جوشکاری مخازن طبق دستور العمل های خاص خود انجام می گیرد. در حقیقت نمی توان برای هر مخزن و هر قسمت از آن به دلخواه عمل کرده و عملیات جوشکاری مخازن را به میزان و به تعداد دلخواه انجام داد. این امر باعث ایجاد تنش‌های حرارتی نامتناسب ودر نتیجه باعث ایجاد ترک در قسمت های جوش خورده ی مخازن می شود.

برای مثال مخازن کروی که ضخامت زیادی داشته واز فولاد با استحکام بالا و کربن قابل توجهی ساخته می شوند، جوشکاری آنها بر اساس دستورالعمل های خاص و با پیشگرم کردن آغاز شده و پایان می‌پذیرد.

ما در شرکت اعتماد سازان دلا پروژه های ساخت مخازن خود را با بالاترین میزان دقت و حساسیت اجرا کرده و بالاترین کیفیت را در کوتاه ترین زمان و با کم ترین هزینه ارائه می دهیم. نیروهای متخصص شرکت اعتماد سازان دلا با توجه به حساسیت نوع مخازن تمام جوش های انجام شده را به دقت تست کرده تا از کیفیت آن ها اطمینان حاصل کنند.

ساخت مخزن

دسته بندی انواع مخازن

دسته بندی مخازن بر اساس پارامترهای مختلفی صورت می گیرد. این پارامترها به استانداردها و ویژگی های مخازن بستگی دارد که از جمله آن ها میتوان به نوع ساختار مخزن، چگونگی طراحی، متریال بکار رفته ، موادی که در مخزن ذخیره میشود و موارد دیگری اشاره کرد . در زیر به تعدادی از این دسته بندی ها اشاره می کنیم:

ساختار مخزن

مخزن از نظر ساختار به دو دسته ی مخازن با اجزای داخلی که شامل برج تقطیر،پوسته های مبدل حرارتی و… می باشد و مخازن بدون اجزای داخلی که شامل تانک ها و درام ها می باشد، تقسیم می شود.

مواد ذخیره شده در مخزن

به طور عمده مواد ذخیره شده در مخزن می تواند آب و یا مواد نفتی و شیمیایی باشد.

مخزن‌های ذخیره ی آب در انواع زیر موجود که به طور مختصر به شرح آن ها می پردازیم:

  • مخازن عمودی: ارتفاع مخازن عمودی زیاد و پهنای آن ها کم است. در مکانهایی که محدودیت ارتفاع ندارند از این مخازن استفاده میکنند.مخازن عمودی خود در انواع گوناگونی تولید می شوند که شامل مخازن عمودی بلند، مخازن عمودی کوتاه، منبع انبساط ومخازن پلی اتیلن عمودی می باشند.
  • مخازن افقی: مخازن افقی در مکان هایی که محدودیت ارتفاع دارند استفاده می شوند.
  • مخازن شیلاتی: این مخازن کاملا بهداشتی بوده و به شکل بی رنگ وبا خواص ضد خوردگی تولید می شوند. کاربرد این مخازن در حوزه ی صنایع غذایی و شیلات می باشد.
  • مخازن مکعبی: این مخازن که به آن ها مخازن کتابی نیز گفته می شود، در حجم و ابعاد گوناگون تولید شده و فضای بسیار کمی را اشغال می کنند. این مخازن قابلیت ذخیره ی حجم بالایی از مایعات را دارند.
  • مخازن تک لایه: این مخازن برای ذخیره ی آب آشامیدنی، مواد غذایی و مواد شیمیایی به شکل رنگی یا بدون رنگ تولید می شوند.
  • مخازن دولایه: درون این مخازن یه لایه ی بی رنگ و بیرون آن ها یک لایه ی رنگی که کحافظ در برابر نور است، قرار دارد. موارد مصرف این مخازن مانند مخازن تک لایه است.
  • مخازن سه لایه: لایه ی میانی تشکیل دهنده ی این مخازن یک لایه ی سیاه رنگ است که از نفوذ نور جلوگیری کرده و مانع اثرات مخرب اشعه ی UV و نور خورشید و تشکیل جلبک در داخل مخزن می شود و برای ذخیره ی موادی که به نور حساس هستند استفاده می گردد.

مخزن‌های ذخیره مواد نفتی و شیمیایی نیز در انواع مختلفی موجود هستند:

مخزن های ذخیره ی اتمسفریک

مخزن های ذخیره ی اتمسفریک برای ذخیره موادی مانند نفت، گازوئیل، بنزین و نفت خام  کهدر دمای محیط به شکل مایع هستند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مخزن های ذخیره ی کروی (Spherical Pressure Vessels)

مواد نفتی و شیمیایی مانند بوتان و پروپان که در دمای محیط به شکل گاز موجودند و در دما‌های منفی به شکل مایع درمی‌آیند، را در مخزن های ذخیره ی  کروی ذخیره می کنند. معمولاً از این مخزن‌ها برای ذخیره LPG استفاده می‌شود.

مخزن های تحت‌فشار

این مخزن ها عموماٌ در پالایشگاه ها و صنایع نفتی استفاده می شوند. این مخازن به دو سته ی مخزن های تحت فشار داخلی و مخزن های تحت فشار خارجی تقسیم می گردند.

دسته بندی های دیگری برای مخازن وجود دارد که در زیر به طور مختصر از آن ها نام می بریم:

تقسیم بندی مخازن بر اساس شکل

  • مخزن کروی
  • مخزن استوانه‌ای
  • مخزن غیر دایره‌ای

تقسیم بندی مخازن بر اساس حرارت

  • مخزن تحت فشار حرارتی
  • مخزن تحت فشار غیرحرارتی

تقسیم بندی مخازن بر اساس ضخامت

  • مخزن جداره نازک
  • مخزن جداره ضخیم

خدمات ساخت مخزن شرکت اعتماد سازان دلا

خدمات ساخت مخزن شرکت اعتمادسازان دلا در زمینه ها و کاربری های گوناگون با بالاترین کیفیت و مناسب ترین هزینه به شما مشتریان عزیز ارائه می شود . این خدمات شامل ساخت مخازن فولادی ، مخازن پلی اتیلن، مخازن تحت فشار و .. می باشد.برای ثبت سفارش خود و کسب اطلاعات بیشتر در باره ی نحوه ی همکاری و ارائه ی خدمات و هزینه ی ساخت مخزن به سایت شرکت اعتمادسازان دلا مراجعه کرده و از طریق بخش تماس با ما و شماره های درج شده در این بخش با ما در ارتباط باشید.

مواد مصرفی در مخازن تحت فشار و ذخیره ای معمولا” Carbon Steel از انواع مختلف بوده که انتخاب هر کدام از این فولاد ها با توجه به تنش مجاز درجه حرارت کاری و فرم پذیری فولاد و جوشکاری آن و … انجام می گیرد.